EasyWeb Nieuws- publiceren

21.12.2018 - Feestdagen voor 2019 geregeld?
De laatste feestdagen van 2018 staan voor de deur dus kijken we al uit naar die van 2019. In 2019 valt er 1 officiŽle feestdag in het weekend. Als er in uw onderneming dan niet wordt gewerkt, moet u een vervangingsdag vastleggen. Het recht op loon is dan weer vastgelegd door de wet. Een snelle (feestelijke) opfrissing van de principes.

publish on website publish on template

19.12.2018 - Hoe gaat de steun voor algemene investeringen in Brussel voortaan in zijn werk?
Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest werkt aan de uitvoering van zijn nieuwe kaderordonnantie over economische ontwikkeling van ondernemingen. De steun aan ondernemingen, ook wel de economische-expansiesteun genaamd, wordt bijgewerkt. Sinds 1 december 2018 gelden nieuwe regels voor micro-ondernemingen en kmo's die investeren op het grondgebied van het gewest.

publish on website publish on template
publish on website publish on template

14.12.2018 - Hoe klussen aangeven als je onbelast wil bijverdienen?
De "Bijkluswet" maakt onbelast bijverdienen mogelijk. Dat kan voor werknemers die minstens 4/5 werken, voor zelfstandigen in hoofdberoep en voor gepensioneerden. Zolang de inkomsten binnen een vastgelegde limiet blijven, zijn er geen bijdragen of belastingen verschuldigd. Sinds 15 juli 2018 moeten de klussen worden aangegeven via de onlinedienst Bijklussen. De werking in een notendop.

publish on website publish on template

11.12.2018 - Nieuwe loongrenzen: wanneer zijn arbeidsclausules geldig of verboden?
De loongrenzen in de Arbeidsovereenkomstenwet van 3 juli 1978 worden elk jaar aangepast. Op 1 januari 2019 is het weer zover. De geÔndexeerde loongrenzen bewijzen hun nut voor verschillende bedingen in arbeidscontracten.

publish on website publish on template

09.12.2018 - Nieuwigheden btw
Vanaf 1 januari kunnen we weer heel wat nieuwigheden verwachten op btw-vlak. Terwijl dť grote verandering (btw op onroerende verhuur) een nationale maatregel is, zijn er ook heel wat nieuwe maatregelen internationaal geÔnspireerd.

publish on website publish on template

07.12.2018 - Wat met de statuten en akten van burgerlijke vennootschappen?
Sinds 1 november 2018 maken we geen onderscheid meer tussen handelsvennootschappen en burgerlijke vennootschappen. Voortaan spreken we enkel over vennootschappen. Beoefenaars van vrije beroepen die een vennootschap oprichtten, kozen traditioneel voor een burgerlijke vennootschap. Dit burgerlijk karakter van de vennootschap staat vermeld in haar statuten. Moeten de burgerlijke vennootschappen hun statuten nu aanpassen?

publish on website publish on template

04.12.2018 - Stand van zaken inzake economisch recht
De minister van Justitie, Koen Geens, heeft op 24 oktober 2018 zijn beleidsnota Justitie voor 2018-2019 ingediend in de Kamer. Minister Geens overloopt in zijn nieuwe beleidsnota een hele reeks al dan niet nieuwe initiatieven. Hoever staan we en waar gaan we naartoe op het vlak van het economisch recht?

publish on website publish on template

01.12.2018 - Taxshift en hervorming vennootschapsbelasting in 2019
De minister van FinanciŽn, Johan Van Overtveldt, heeft op 29 oktober 2018 zijn beleidsnota FinanciŽn (2018-2019) ingediend in de Kamer. In zijn beleidsnota geeft de minister aan hoe hij het regeerakkoord zal realiseren in de loop van de legislatuur. Aan de vooravond van het nieuwe jaar, staan we even stil bij de verdere uitwerking van de taxshift en de hervorming van de vennootschapsbelasting.

publish on website publish on template

print